Volzet Marketing gebruikt cookies om de beste surfervaring te bieden, en voor doeleinden zoals analyse en marketing. Lees het volledige beleid hier.
Volzet
Online
x
Hoi! 👋
Wat is jouw naam?
Name
Hey, Vimalan. How can we help you today?
Web Design
Web Design! Sure we can help you with that.
Kan je nog even jouw e-mailadres geven? Jouw telefoonnummer mag ook als je dat liever hebt.
Of als je liever wordt opgebeld, je telefoonnummer.
🎉
Bedankt voor je bericht!
We komen snel bij je terug.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Chat hier met ons!

Google advertenties voor horeca

Betaald adverteren in de zoekresultaten (SEA) is in de horecasector een belangrijk onderdeel van een digitale campagne.

Adverteren in Google, wat is dat?

SEA (Search Engine Advertising)

SEA (Search Engine Advertising) is het lanceren van betaalde advertentiecampagnes in Google en Google Maps. De advertenties zijn bijna identiek aan een normaal Google-resultaat, maar ze staan hoger in het rijtje van de zoekresultaten. Er wordt vooraf nagedacht op wat potentiële klanten zullen intypen in de zoekmachine. Deze zoekwoorden kunnen dan worden geselecteerd bij het starten van de campagne.

PPC (Pay Per Click)

Zoekmachines werken met een 'pay-per-click' betaalsysteem. Indien een Google-gebruiker niet klikt op jouw website, betaal je niks. Wanneer hij of zij wel klikt, wordt er pas advertentiebudget verrekend. Door het instellen van een maximum klik-budget voorkom je dat jouw maandelijkse advertentiekosten de pan uit swingen.

Waarom zijn Google advertenties belangrijk voor een horecazaak?

Google advertenties geven jouw horecazaak een grote zichtbaarheid. Afhankelijk van de hoeveelheid concurrentie en de zoekopdracht komt jouw zaak boven in het lijstje. Daarnaast wordt jouw advertentie enkel getoond aan mensen die actief op zoek zijn naar jouw zoekwoorden en dus sowieso interesse hebben. Tot slot betaal je niet per weergave, maar enkel wanneer er effectief op jouw advertentie wordt geklikt.

Zoekwoorden

Bij het instellen van een SEA-campagne geeft jouw marketingteam zoekwoorden in die in lijn liggen met jouw horeca-zaak. Heb je bijvoorbeeld een Thais restaurant in Antwerpen, kan je opteren voor de zoekwoorden 'thai antwerpen', 'thais restaurant', 'thais eten antwerpen'. Door uitvoerig te testen en te monitoren welke zoekwoorden werken en welke niet, kan een campagne worden geoptimaliseerd.

Doelgroep en locatie

Daarnaast wordt er een doelgroep en locatie afgebakend. Zo kan je nauwkeurig filteren op woonplaats, leeftijd en het gender van de potentiële klant die de advertentie uiteindelijk te zien krijgt. Een goed vooronderzoek kan daarom zeker handig van pas komen, zoals het uitwerken van klant-persona's en het uitvoeren van een marktonderzoek. Naarmate de campagne vordert leer je bovendien meer en meer over jouw klant, waardoor jouw marketingteam doelgroepen en locaties verder kan optimaliseren.

Jouw zaak, Google Ads... Volzet!

Bij Volzet mikken we erop om met zo min mogelijk advertentiebudget zo veel mogelijk klanten te bereiken. We beginnen altijd met het leren kennen van onze klant, zijn horecazaak en zijn cliënteel.  Daarna gaan we zelf op marktonderzoek, vormen we klanten-persona's en stellen we meerdere campagnes in. We monitoren de resultaten, doen tests, en kijken welke campagnes het meest winstgevend zijn. Via optimalisatie en finetuning wordt het advertentiebudget efficiënt gespendeerd, met het oog op een maximale return voor onze klanten. Deze rekenen bovendien op een maandelijkse rapportage in mensentaal waardoor de resultaten continu glashelder duidelijk zijn.

De campagnes van onze klanten zijn koning!

Onderzoek

Door doelgroep-onderzoek wordt het advertentiebudget efficiënt besteed.

Optimalisatie

We voeren AB-tests uit om jouw campagne continu te optimaliseren.

Rapportage

Met maandelijks uitgebreide rapportage ben je altijd up-to-date.

5 sterren

"Volzet en Google Ads, dat is voor ons de gouden combinatie voor meer online verkoop. Een fijne partner waar we nog lang op gaan kunnen rekenen."

Frans Herbots

Frans Herbots

Zaakvoerder, HorecaKeuken Sint-Truiden
5 sterren

"Volzet is een betrokken partner bij onze advertentiecampagnes op Google. Ze spelen kort op de bal en halen nieuwe business voor onze zaak binnen."

Ben Elen

Ben Elen

Zaakvoerder, Os Meatshop Sint-Truiden

Interesse in Google Ads? We bijten!

Nou, niet letterlijk. We weten als geen ander dat de drempel om contact op te nemen altijd hoog ligt. Word je niet meegesleurd in een sales-gesprek waar je totaal niet op zit te wachten? Heb ik dit wel echt nodig? Heb ik hier het budget wel voor? Dit zijn allemaal pertinente vragen die belangrijk zijn. We zijn er echter om jou te helpen om jouw levenswerk te laten groeien. Neem daarom contact met ons op voor een stressvrij en vrijblijvend gesprek.

Neem contact op

Op de hoogte blijven over websites?